Termeni și condiții de utilizare a website-ului

(denumit in cele ce urmează “Site”)

Cine suntem?

Noi suntem RDB PRO CONSULTING SRL, cu sediul în București, str. Drumul Lăpuș, nr. 54 Camera 1, sector 1, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/5612/2020 având CIF RO 42554907 în cele ce urmează Rrraw și pentru a vă fi alături cu un moment dulce, dar sănătos, am creat prezentul Site care vă permite comandarea ciocolatei raw vegan sub formă de tablete de ciocolată crudă, creme tartinabile de ciocolată crudă, trufe de ciocolată crudă, boabe de cacao învelite in ciocolată crudă, precum si o gamă culinară realizată din cacao crudă.

Produsele noastre

Ciocolata noastră este bio, fără lapte sau gluten, dar ceea ce o face într-adevăr unică este procesul nostru de fabricație "bean to bar" (de la bobul de cacao în tableta de ciocolata).

Aceasta este o metodă nouă de producție, fără prăjire, care folosește boabe de cacao crude, dezvăluind gusturi si beneficii până acum neexplorate. Rrraw este ciocolata reinventată, artizanală, mai naturală și cu respect pentru materia primă, care scoate în evidență toată puterea, dar în același timp subtilitatea boabelor de cacao.

Brand-ul Rrraw a fost înființat la Montreuil în 2008, iar din septembrie 2017 produsele sunt fabricate în inima Parisului. Folosim și fabricăm exclusiv produse bio, certificate de FRBIO-10 Bureau Veritas. Toate produsele noastre sunt 100% vegetale, fără gluten, certificate vegan de către Vegan Society. În 2017, College Culinaire de France a numit Rrraw, producător artizan de calitate superioară.

În plus, aceste produse au fost certificate și în România, ca și produse bio de către TUV Austria.

Scopul acestor Termeni și Condiții (T&C)

Pentru a înțelege condițiile de utilizare a Site-ului nostru, modul în care vă puteți înregistra și crea un cont de utilizator (în calitate de consumator sau în numele entității juridice pe care o reprezentați), cât și pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a comanda produse, vă rugăm să citiți detaliile de mai jos.

Folosirea Site-ului și crearea unui cont de utilizator necesită acceptarea de către dumneavoastră a acestor Termeni si Condiții și a Politicii de Confidenţialitate (inclusiv acordul pentru folosirea cookie-urilor). Împreună, aceste documente reprezintă contractul dintre dumneavoastră și Rrraw , conținând drepturile și obligațiile reciproce ale părților.

În cazul în care aveți sub 18 ani sau nu sunteți de acord cu prezentele condiții vă rugăm să nu mai accesați și să nu utilizați acest Site.

Accesarea prezentului Site nu presupune automat crearea unui cont de utilizator. Site-ul poate fi accesat de orice persoană fizică care deține o conexiune la internet și care dorește să afle mai multe informații despre produsele noastre.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Conținutul acestui Site este proprietatea exclusivă a Rrraw. Utilizând acest Site aveți dreptul de a viziona materialele publicate în acesta, respectiv de a comanda produsele dvs. preferate.

Prin accesul pe Site și utilizarea acestuia nu vi se acordă nicio licență de utilizare a acestora și niciun alt drept asupra materialelor publicate în Site, cu excepția celui de a consulta Site-ul.
Reproducerea sau utilizarea, integrală sau parțială, a acestor materiale este permisă numai în forma inițială, fără modificări, și numai în scopuri exclusiv de informare strict personală și privată, orice reproducere sau utilizare a copiilor acestor materiale realizate în alte scopuri fiind interzise în mod expres.
Orice altă utilizare decât cea permisă conform prezentelor condiții va constitui o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală, care va fi sancționată conform legii.
De asemenea nu puteți reproduce, copia sau distribui niciun material sau conținut publicat în prezentul Site, fără acordul expres al proprietarului acestuia, Rrraw.

INTERDICȚII

În cazul în care doriți să accesați acest Site, aveți obligația de a nu întreprinde nici una din următoarele acțiuni:

- utilizarea Site-ului într-un mod care să îi perturbe funcționarea;

-publicarea unor materiale pe Site fără acordul prealabil al deținătorului Site-ului;
-întreprinderea oricărei acțiuni ce ar putea interfera cu software-ul Site-ului;
- trimiterea sau postarea de informații comerciale nesolicitate pe Site, desfășurarea de activități IT sau alte activități menite să insereze în Site informații care nu sunt destinate Utilizatorului, furnizând conținut ilegal, adică încălcând legea aplicabilă, regulile de coexistentă socială sau drepturi ale terților;
- utilizarea Site-ului în scopuri care nu se încadrează într-o utilizare pentru scopuri personale, în special pentru dezvoltarea altor afaceri;

- copierea oricărui conținut / imagine din Site și publicarea acestora în orice suport media;

-utilizarea acestui Site contrar legilor si reglementărilor aplicabile sau într-un mod care provoacă sau poate provoca daune Site-ului sau oricărei persoane sau entități comerciale;


Încălcarea acestor restricții atrage răspunderea utilizatorului pentru acoperirea integrală a tuturor prejudiciilor create.


În orice caz de abuz sau abatere de la restricțiile de mai sus dreptul dumneavoastră de a utiliza acest Site va înceta/ va putea fi blocat cu efect imediat.

În plus, în cazul în care se consideră că dvs. nu utilizați în mod corespunzător Site-ul, Rrraw poate restricționa accesul de către dvs. la orice zone ale acestui Site , în orice moment, la discreția sa absolută.

GARANȚII

Rrraw nu face nicio declarație sau garanție expresă sau implicită, de orice fel legată de acest Site. In plus, nimic din conținutul acestui Site nu va fi interpretat ca oferindu-vă consultanța sau consiliere, Site-ul fiind aferent prezentării si vânzării produselor comercializate de noi.

RĂSPUNDERE

În niciun caz, Rrraw si niciunul dintre membrii si/sau angajații săi nu va fi răspunzător față de dvs. pentru orice rezultat din sau în vreun fel legat de utilizarea neadecvată a acestui Site de către vizitatori. Rrraw nu își asumă nicio răspundere în cazul în care utilizarea acestui Site va fi afectată ca urmare a intervenției unei terțe părți sau a atacurilor de tip virus sau alte atacuri informatice.

MODIFICAREA TERMENILOR SI CONDIȚIILOR DIN SITE

Rrraw are dreptul de a modifica termenii si condițiile Site-ului în orice moment după cum consideră potrivit și, prin utilizarea acestui Site, trebuie să vă asigurați că revizuiți acești Termeni în mod regulat pentru a vă asigura că înțelegeți toți termenii si condițiile care guvernează utilizarea acestui Site .

Orice modificare va intra în vigoare la data publicării pe Site. În cazul în care nu este de acord cu noile Termeni și Condiții, Utilizatorul trebuie să înceteze să mai acceseze Site-ul.
De regulă modificarea termenilor si condițiilor de utilizare vor avea la bază necesitatea de a modifica sistemele informatice, de a optimiza funcționalitățile existente, respectiv de a crea noi funcționalități, adaptarea la noi cerințe legislative, sugestii primite de la Utilizatori, etc.
Ne rezervăm dreptul de a elimina orice produs de pe acest Site în orice moment, în mod discreționar și de a elimina sau modifica orice material sau conținut de pe acest Site.
Pentru orice întrebare referitoare la orice Termeni si Condiții ne puteți contacta în orice moment la adresa de e-mail contact@rrraw.ro.

Contul de utilizator

Pentru a putea comanda și achiziționa produse de pe acest Site, nu este necesar sa aveți un cont de utilizator.

Contul de utilizator se va putea crea exclusiv în mod voluntar, de către dumneavoastră, în acest scop fiind necesară completarea unor câmpuri care ne vor permite identificarea dvs. și care constau în: prenume, nume de familie, adresa de e-mail, parola, data nașterii(opțional).

Crearea si administrarea contului

Crearea contului dvs. se va face în mod automat după completarea câmpurilor obligatorii in vederea setării acestuia, iar finalizarea procesului se va face prin apăsarea butonului “Salvează”.

Fiecare cont va avea asociată o parolă, pe care o puteți seta direct, aceasta nefiindu-vă furnizată în mod automat de Site ci fiind direct personalizată de către dvs.

Folosind setările din contul de utilizator, puteți să vă completați informațiile, să corectați eventuale erori ivite cu ocazia introducerii datelor și să ne cereți să vă ajutam in schimbarea parolei.

Contul de utilizator este doar pentru uzul personal și nu îl puteți transfera. Nu trebuie să autorizați sau să permiteți oricărei alte persoane să îl folosească. Avem dreptul să vă suspendăm/închidem contul (inclusiv să ștergem informațiile pe care le conține) oricând avem motive să credem că este folosit ilegal sau contrar acestor termeni si condiții.

Informațiile pe care le regăsiți în cadrul contului dumneavoastră sunt:

 • Secțiunea Date personale cu datele personale solicitate la crearea contului;

 • Secțiunea Adresele mele În această secțiune se introduc în principal date cu privire la adresa de livrare si anume:

Alias denumire adresă, ca de exemplu: adresa principală, adresa 1,adresă birou;

Prenume, Nume de familie – informația intră automat dacă a fost completată secțiunea Date personale înainte;

Firma(opțional),adică denumirea firmei și CIF ul firmei(opțional) -se completează în cazul în care facturarea se face pe firmă;

Adresa -stradă, număr;

Adresa - bloc, apartament, etaj -dacă este cazul;

Cod poștal opțional

Localitate

Țara

Telefon

Această secțiune permite introducerea mai multor adrese pe care le puteți denumi diferit.

La câmpul fiecărei adrese create există 2 opțiuni adiționale- de modificare și de ștergere.

 • Secțiunea Comenzile mele Această secțiune cuprinde lista comenzilor plasate de către dvs. Aveți detalii despre comenzile dvs. prin Click “Detalii” și puteți repeta o comandă anterioară prin click “ Repetă comanda”. Tot aici puteți urmări statutul comenzilor dvs.

 • Secțiunea Cupoanele mele Uneori, dar nu regulat si fără reguli prestabilite putem oferi cupoane clienților noștri pentru fidelizare sau din alte motive.

Campaniile la care se oferă cupoane de reducere vor fi comunicate separat.

Ștergerea contului

Puteți alege oricând să vă ștergeți contul din acest Site, contactând- ne la adresa de e-mail contact@rrraw.ro.

În cazul în care în cadrul contului dvs. figurează plasată și în curs de expediere o comandă, contul nu va putea fi șters până la finalizarea expedierii comenzii.

Dacă veți dori să reveniți în cadrul Site-ului nostru pentru a comanda și alte produse după ștergerea contului, Site-ul vă va permite crearea unui nou cont, cu respectarea condițiilor de utilizare ale Site-ului.

Comanda fără cont

De asemenea Site- ul vă permite plasarea unei comenzi fără a avea cont.

În cazul în care alegeți să faceți o comandă fără a avea cont de utilizator, veți completa aceleași câmpuri aferente secțiunii Date personale si secțiunii Adresele mele, fără setarea unei parole.

Prezentarea produselor pe Site

Depunem toate eforturile pentru a prezenta cât mai corect aspectul, culoarea, caracteristicile și descrierile produselor pe Site. Prezentarea produselor poate conține totuși diferențe minore între produsele reale și modul în care acestea apar pe Site. De exemplu, uneori, etichetarea si împachetarea produselor pe care le primiți pot diferi nesemnificativ de imaginile de pe Site.

Vă rugăm să citiți cu atenție prezentarea fiecărui produs astfel cum este detaliată in Site pentru a înțelege compoziția acestuia și ingredientele conținute.

Comanda produselor noastre

Cum plasați comanda

Comanda dumneavoastră reprezintă solicitarea dumneavoastră de a cumpăra produsele comercializate de noi. Puteți plasa o comandă de produse urmând procesul de comandă exclusiv prin prezentul Site.

Pentru a plasa o comandă trebuie:

 • Să selectați produsele preferate si să le adăugați în coșul de cumpărături, respectiv să indicați cantitatea din fiecare produs achiziționat;

La pagina fiecărui produs după introducerea cantității și click pe “Adaugă în coș” veți avea afișat ultimul produs introdus în coș, numărul total al produselor din coșul de cumpărături, totalul valorii coșului in lei(inclusiv TVA)până la momentul respectiv, precum si două opțiuni : “Continuă cumpărăturile” sau” Finalizează comanda”.

 • Click pe butonul” Finalizează comanda” după selectarea tuturor produselor și veți vizualiza apoi coșul dvs. de cumpărături, numărul total de produse comandate si valoarea coșului în lei( inclusiv TVA);

 • Click pe butonul ” Finalizează comanda” unde apare secțiunea Date personale si două opțiuni- Autentificare si Înregistrare;

 • Click pe una din opțiuni – “Autentificare “ dacă aveți creat un cont sau click pe “ Înregistrare” dacă nu îl aveți creat; dacă totuși nu doriți crearea contului nu vă veți crea parola. Secțiunea Date personale se încarcă automat în cazul în care aveți cont;

 • Click pe butonul “Continuă” pentru următoarea secțiune Adresele mele. Veți alege una din adresele introduse dacă aveți deja cont. Veți completa această secțiune dacă nu aveți cont (ca și utilizator nou);

Adresa cerută la secțiunea Adresele mele va fi adresa de livrare.

Dacă nu sunteți consumator (adică o persoană fizică neafiliată unei entități juridice și care achiziționează produsele în scop personal) ci reprezentant al unei organizații cu și/sau fără personalitate juridică și alegeți să comandați produse de pe Site-ul nostru va fi nevoie să ne furnizați şi câteva informații despre această entitate (în plus față de datele dumneavoastră pentru crearea contului/comanda fără cont):

• Denumire firmă și Adresa de livrare;

• CUI sau CIF;

Când comunicați cu noi în numele respectivei entități juridice pe care o reprezentați, implicit declarați în mod expres că aveți autoritatea de a acționa în numele acesteia; acordul dumneavoastră asupra acestor Termeni si Condiții va obliga din punct de vedere legal respectiva entitate.

Bifați “Folosește această adresa și pentru facturare” când această adresă va fi folosită atât ca adresă de livrare cât si ca adresă de facturare.

 • Click pe butonul ”Continuă” și nu bifați “Folosește această adresă si pentru facturare” în cazul în care optați pentru altă adresă de facturare decât cea personală ( sau in cazul firmei, adresa de livrare poate să nu coincidă cu adresa sediului social). În această secțiune completați datele firmei, daca nu ați făcut- o la secțiunea Adresele mele;

La modificarea unei adrese dacă doriți să reveniți la rubrica anterioară, fără a salva modificările, apăsați butonul” Anulează.”

Indiferent la ce pas vă aflați în procesul de finalizare al comenzii, dacă doriți revenirea la unul din pașii anteriori folosiți butonul “Modifică” din dreptul pasului dorit. Toți pașii precedenți pasului în care vă aflați sunt afișați în permanență.

 • Click pe butonul ”Continuă” unde apare secțiunea Metoda de livrare;

 • Click pe butonul” Continuă” unde apare secțiunea Metoda de plata;

Lista cumpărăturilor dvs. apare tot timpul în dreapta paginii, chiar de la primul pas, iar un cod promoțional (dacă e cazul) se poate introduce în orice pas al procesului de cumpărare, înainte de efectuarea plătii/finalizarea comenzii.

Trebuie să vă asigurați că detaliile comenzii dumneavoastră sau orice alte informații pe care ni le oferiți sunt corecte. Pe parcursul procesului de comandă, înainte de a plasa comanda, puteți verifica, modifica și corecta eventuale erori ce ar putea apărea, inclusiv să revizuiți lista produselor comandate.

La fiecare vizualizare a coșului de cumpărături aveți mai multe opțiuni:

 • Click pe butonul “Continuă cumpărăturile “ în cazul în care doriți să adăugați produse noi;

 • Click pe iconița cu simbolul de șters în cazul în care doriți să renunțați la anumite produse;

 • Un counter care vă permite modificarea cantității produselor comandate;

Ne rezervăm dreptul de a efectua verificări și de a vă solicita date suplimentare înainte de a vă accepta comanda.

După ce vom recepționa comanda veți primi un e-mail de confirmare a acesteia, respectiv codul comenzii și faptul că aceasta se afla în procesare.

Încheierea contractului

După ce ați plasat o comandă pe Site, vă vom trimite un e-mail de confirmare și de acceptare a comenzii. Abia în acel moment, va exista un contract între dumneavoastră şi noi.

Contractul implică obligația dumneavoastră de a ne plăti produsele comandate. Vă încurajăm să păstrați e-mail-ul prin care vă acceptăm comanda și vă confirmăm încheierea contractului. Dacă nu încetează potrivit legii, contractul va dura până la livrarea și plata integrală a tuturor produselor comandate.

Perfectarea comenzii

Perfectarea oricărei comenzi de către noi este condiționată de disponibilitatea produselor comandate. În principiu toate produsele noastre prezentate în Site sunt disponibile, iar in dreptul unui produs cu un număr mic de bucăți disponibile, veți găsi mențiunea“ Stoc limitat ”. În cazul în care un produs a devenit indisponibil în Site, veți regăsi mențiunea “Stoc epuizat”. Este posibil ca în perioadele aglomerate în care comenzile cresc numeric de exemplu, perioada sărbătorilor sau a anumitor zile speciale, un produs care apare ca și disponibil să devină indisponibil și, din cauza erorilor tehnice, stocul din Site să nu se actualizeze în timp util. În aceste cazuri, dacă un produs comandat devine pentru moment indisponibil, vom lua legătura cu dvs., în vederea înlocuirii acestui produs cu un altul disponibil sau vă vom anula comanda în măsura în care nu veți mai dori perfectarea comenzii, din cauza faptului că unul din produse a devenit indisponibil. La solicitarea dvs. noi vom putea anula comanda si vă vom returna sumele achitate în termen de maxim 10 zile calendaristice de la anularea comenzii.

În cazul în care ne veți solicita modificarea comenzii ca urmare a faptului că un produs este indisponibil sau ne veți solicita anularea comenzii veți primi în fiecare caz un e-mail de confirmare.

Prețul si plata produselor

Preț

Prețul afișat conține TVA.

Prețul afișat este valabil pentru un produs comandat.

La finalizarea comenzii veți putea regăsi prețul final pentru toate produsele comandate și TVA-ul aferent.

Prețul produselor nu va conține si taxa de livrare.

De-a lungul timpului prețul produselor poate fi modificat unilateral de către Rrraw.

Aveți obligația de a verifica de fiecare dată la comanda unui produs prețul acestuia.

Prețurile nu vor fi modificate după acceptarea comenzii dvs. de către noi.

În situația în care, dintr-o eroare tehnică pe Site, va apărea un preț greșit pentru un anumit produs ne rezervăm dreptul de a vă refuza vânzarea acestui produs la prețul greșit, cu condiția transmiterii unei notificări înainte de acceptarea comenzii dumneavoastră. Într-un asemenea caz, veți putea decide dacă doriți sau nu să comandați produsul la prețul corect. Dacă nu doriți, vă vom restitui integral orice plată încasată deja, în cel mult 10 zile calendaristice de când ne-ați comunicat că nu doriți produsul la prețul corect.

Modalități de Plată

Plata produselor va fi efectuată online prin intermediul procesatorului de plăti cu care colaborăm NETOPIA MOBILEPAY sau ramburs prin intermediul curierului care vă va livra produsele.

Detaliile despre efectuarea unei plăți prin utilizarea procesatorului de plăți le puteți găsi aici www.mobilpay.ro.

Vă rugăm ca înainte de aprobarea oricărei plăti să verificați încă o data coșul de produse, cantitatea selectată si prețul final al produselor comandate.

Dacă alegeți să plătiți prin plata online este posibil ca banca care a emis cardul dumneavoastră să perceapă comisioane suplimentare, în funcție de contractul dumneavoastră cu banca emitentă a cardului. Eventualele comisioane adiționale percepute de către banca emitentă a cardului nu sunt vizibile în momentul tranzacției efectuate la noi pe Site pentru că nu țin de noi sau de partenerul nostru prin intermediul căruia se procesează plățile efectuate cu cardul bancar.

Rrraw nu stochează detalii referitoare la cardul dvs. și la plățile pe care le faceți online prin intermediul Site-ului. Acestea sunt folosite de NETOPIA MOBILPAY (firma parteneră pentru procesarea securizată a plăților).

Totodată plata poate fi efectuată și în numerar în sistem ramburs direct reprezentantului firmei de curierat. În acest caz, pe lângă contravaloarea produselor, veți achita suplimentar suma aferentă serviciului ramburs.

Livrarea produselor

Livrarea produselor comandate se face prin curier, în următoarele termene estimate:

• in condiții normale, într-un termen de maxim 48 de ore/2 zile lucrătoare sau în situații excepționale în termen de maxim 4 zile lucrătoare, în sistem door to door, cu confirmare de primire, cu mențiunea că pot să apară situații speciale independente de voința firmei de curierat și implicit a Rrraw.

Livrarea va fi efectuată la adresa specificată la plasarea comenzii. Livrările sunt posibile doar pe teritoriul României.

Costul livrării și transportul produselor

Costul de livrare a produselor pe care le comandați se calculează în funcție de modalitatea de plată aleasă și de zona în care doriți livrarea.

Transportul este gratuit pentru comenzile mai mari de 180 lei, cu TVA inclus.

Transportul se va face prin partenerul nostru în acest sens, FAN Courier Express SRL sau cu altă companie de curierat cu care vom alege să colaborăm.

Toate produsele sunt livrate în ambalajul original, sigilat, al producătorului.

Dacă primiți o notificare privind o livrare nereușită la adresa indicată în comandă, este responsabilitatea dumneavoastră să folosiți datele primite pentru a contacta curierul și a stabili o nouă livrare.

Nu ne asumăm răspunderea pentru pierderi ce pot apărea din cauza întârzierii livrării - dacă acestea sunt cauzate de circumstanțe ce nu țin de noi sau în privința cărora nu am putut lua măsuri rezonabile pentru a pre-întâmpina întârzierea (cum ar fi lipsa disponibilității produselor în stocurile producătorilor, condiții de transport sau livrare, cazuri de forță majoră, cazuri fortuite, etc.).

Costul de livrare, precum și taxa de ramburs -unde este cazul se vor regăsi permanent în costul final al coșului de cumpărături , iar valoarea lor va fi identificată separat de prețul produselor.

Riscuri și Drept de proprietate

Deveniți proprietarul produselor comandate numai după efectuarea integrală a plății prețului (inclusiv a costurilor de livrare).

Riscul de deteriorare sau de pierdere a produselor vă este transferat în momentul în care produsele vă sunt livrate dumneavoastră, sau unei persoane desemnate de către dumneavoastră (alta decât curierul).

Politica de returnare a produselor

Conform legislației în vigoare (OUG 34/2014 completată de Legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distantă si Directiva 97/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20.05.1997 privind protecția consumatorilor cu privire la contractele la distantă – art. 3, pct. (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, băuturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la reședința acestuia sau la locul său de muncă prin distribuitori stabili nu pot fi denunțate unilateral. Odată produsele primite, acestea NU mai pot fi returnate.

Consumatorul are obligația să primească personal coletul cu produsele comandate, iar în cazul în care coletul este deteriorat, să ceară curierului pe loc întocmirea unui proces- verbal de colet deteriorat. Consumatorul poate în acest caz, fără a deschide coletul, să refuze primirea. Nu se acceptă reclamații ulterioare sau returul produselor pentru care, la primirea coletului cu urme vizibile de deteriorare exterioară, nu s-a întocmit proces- verbal de “colet deteriorat”, opțiune oferită de curier.

În conformitate cu OUG34/2014, Consumatorul care dorește să își exercite dreptul de retragere si retur, în cazul unui produs deteriorat , trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte:

• Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit).

• Cheltuielile de returnare vor fi suportate integral de consumator, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 zile calendaristice de la recepția produsului care a făcut obiectul vânzării.

Produsele expediate prin intermediul curieratului trebuie să fie returnate OBLIGATORIU cu opțiunea de "Deschidere colet la livrare" pentru a permite furnizorului să verifice conținutul și aspectul fizic al produsului returnat. În cazul în care produsele returnate nu beneficiază de această opțiune, Rrraw își rezervă dreptul de a refuza recepția acestora.

Expedierea produsului ambalat necorespunzător, care duce la deteriorarea acestuia pe durata transportului, atrage în totalitate răspunderea expeditorului.

Furnizorul va verifica aspectul fizic si funcțional al produselor returnate, va informa Consumatorul cu privire la starea acestora în termen de 14 zile de la data primirii returului.

Solicitarea returului

Notificarea deciziei de retur se va face prin trimiterea următoarelor informații la adresa de e-mail contact@rrraw.ro: datele de identificare personale care au fost utilizate la plasarea comenzii, codul comenzii, codul și denumirea produsului/produselor, motivele care stau la baza returnării.

Consumatorul va transmite produsele returnate, costurile de transport fiind suportate integral de acesta, la adresa: București sector 1,strada Drumul Lăpuș nr.54,camera 1, cod poștal 013912.

După transmiterea e-mailului pentru returnarea produselor, acestea trebuie să ajungă la Rrraw in termen de 14 zile calendaristice.

Condițiile privind starea produsului pentru care se solicită retur:

• să fie cu etichetele specifice de identificare si ambalaje intacte.

• să nu prezinte deteriorări de aspect fizic.

• să nu aibă urme de folosire.

Dacă produsul returnat a fost însoțit de materiale promoționale sau cadouri, se vor returna și acestea în condițiile de aspect fizic, funcțional și ambalare așa cum au fost recepționate.

Condiții generale privind returnarea banilor către Consumator in caz de retur

Returnarea banilor se efectuează numai dacă produsul a fost achitat de către consumator și returnat la Rrraw în termenii precizați de lege (OUG 34/2014 cu toate completările ulterioare).

Returnarea banilor se poate face prin transfer bancar in cont.

Pentru produsele returnate în primele 14 zile calendaristice de la achiziție, termenul de rambursare a banilor este de 14 zile calendaristice de la data când Rrraw a recepționat produsul/produsele returnat(e).

Promoții, Reduceri sau Concursuri

În unele perioade – la discreția noastră – putem avea promoții la unele produse, putem organiza concursuri cu premii sau putem oferi reduceri de preț sau transport gratuit pentru comenzi ce depășesc o anumită sumă stabilită de noi. La momentul respectiv, acestea vor face obiectul unor termeni și condiții sau regulamente de organizare - adiționale acestor termeni si condiții - care vor fi afișate separat pe Site.

Reclamații

Dacă aveți nelămuriri sau reclamații, vă rugăm să ne contactați. Intenționăm să soluționăm intern o eventuală reclamație în termen de 10 zile (cu excepția cazului în care legea ne impune un alt termen), urmând să vă informăm cu privire la decizia luată.

În cazul în care există o problemă legată de o comandă vă rugăm sa ne scrieți la adresa de e- mail contact@rrraw.ro.

NEWSLETTER. COMUNICĂRI COMERCIALE PRIVIND NOUTĂȚILE ȘI PRODUSELE NOASTRE

Pe Site apare opțiunea care permite utilizatorului să solicite înscrierea pentru a primi newsletter (buletin informativ).
Utilizatorul care dorește să primească Newsletter-ul va introduce adresa sa de e-mail la care dorește să primească informările cu privire la produsele marca Rrraw.
Utilizatorul poate renunța oricând la a mai primi informații sub formă de newsletter, contactându-ne direct sau prin utilizarea link-ului de dezabonare furnizat în fiecare e-mail trimis ca parte a serviciului Newsletter.
Prevederile privind renunțarea vor fi comunicate cu ocazia fiecărei transmiteri.
Prevederile privind încetarea serviciilor se aplică in mod corespunzător serviciului Newsletter.

ALTE COMUNICĂRI COMERCIALE PE CARE LE PUTEȚI PRIMI DE LA RRRAW

Dacă achiziționați produse Rrraw, ocazie cu care ne comunicați datele dumneavoastră (telefon, adresă și e-mail), noi vom putea prelucra datele dumneavoastră nu doar pentru a onora comenzile dumneavoastră, ci și pentru a vă informa ocazional despre noutățile noastre și alte oferte de produse prin e-mail sau SMS.
Vă puteți opune oricând acestei prelucrări în scop de marketing bazată pe interesul nostru legitim. Aveți mai jos detaliile.


COMUNICĂRI COMERCIALE CĂTRE PERSOANE CARE NU AU ACHIZIȚIONAT, DAR SUNT INTERESATE DE PRODUSELE MARCA RRRAW
Dacă nu ați achiziționat încă produsele noastre și nici nu v-ați înscris la newsletter- ele noastre noi vom putea trimite comunicări comerciale către dumneavoastră doar pe baza consimțământului dumneavoastră (la cerere).
Ofertele vor fi trimise ocazional prin e-mail în funcție de solicitarea dvs. Dumneavoastră va puteți răzgândi și puteți retrage oricând orice acord pe care l-ați dat pentru primirea de oferte și comunicări de la Rrraw. Prelucrarea datelor anterioară retragerii acordului va rămâne valabilă.
Vă informăm că va exista un interval rezonabil de care noi avem nevoie pentru a îndeplini toate formalitățile pentru ca retragerea acordului să fie efectivă.
Dacă vă abonați la noutățile noastre, la fiecare comunicare vă informăm și despre un mod facil de dezabonare.
Pentru a primi comunicări comerciale electronice (e-mail) este necesar să aveți peste 18 ani.

PREZENȚA RRRAW PE CANALE/PLATFORME DE SOCIAL MEDIA

Având în vedere particularitatea și unicitatea produselor noastre ne dorim cât mai multe persoane să afle despre acestea, astfel că Rrraw este prezent pe principalele platforme de social media:

Facebook https://www.facebook.com/rrraw.ro


Instagram https://www.instagram.com/rrraw.ro/

În timp este posibil ca Rrraw să devină vizibil și pe alte canale sau platforme.

Prin intermediul platformelor de social media putem interacționa cu diferite categorii de persoane fizice ce pot fi clienți, potențiali clienți, angajați, colaboratori, parteneri în principal pentru activităti de marketing, prezentare și promovare produse desfășurate în baza interesului legitim.

Atunci când dvs. interacționați cu noi prin intermediul platformelor de social media noi vom avea acces la datele dvs. de pe aceste platforme conform regulilor fiecărei platforme pe care o utilizați (termeni si condiții, politica privind protecția datelor cu caracter personal etc), precum și conform unor setări pe care dvs. puteți să le alegeți pe respectivele platforme.

Datele din profilul Dvs., contul Dvs., din comentariile si materialele postate de Dvs. sunt stocate în platformele respective (Facebook, Instagram).

LEGEA APLICABILĂ. JURISDICȚIA

Prezentele condiții si termeni vor fi guvernate și interpretate în conformitate cu legile din România și vă supuneți jurisdicției exclusive a instanțelor din România pentru soluționarea oricăror litigii.

Ar mai trebui pus in site-adresa ANPC ca si subsecțiune: ANPC si pus link-ul către ei atunci când dai click pe ANPC https://anpc.ro/ si ANSVA.